Winterzon of sneeuw?

Ik snap mensen die 'overwinteren' steeds beter. Gewoon die grijze, grauwe tijd overslaan en genieten van het goede leven in Zuid-Europa waar het zonnetje nét wat vaker schijnt. En waar je hartje winter nog in je t-shirt buiten kunt lopen.

Kamperen kan ook in de sneeuw! Wintersport én kamperen: ideale combinatie! Alhoewel, niet voor mij. Ben ooit één keer op wintersport geweest, als (verplicht) onderdeel van mijn Toerisme-opleiding. Met de bus naar Villach in Karinthië, Oostenrijk.

Ik vond de sneeuw en het stadje Villach prachtig en het was beregezellig. Maar skiën bleek niet echt mijn ding. Tijdens een van de eerste lessen gleed ik uit over een ijzig stukje piste en roetsjte in één keer op hoge snelheid naar beneden. Het zag er hilarisch uit, maar ik vond het doodeng. Klasgenoten van toen herinneren mij er nog steeds maar al te graag aan...

In dit Ontdek Magazine een aantal van de mooiste plekken in Europa waar je in de winter volop kunt genieten van 'n kampeervakantie. Kies jij voor winterzon of sneeuwpret?

Veel leesplezier! Nancy van Campingnavigator

Deze editie

Hallo sneeuwpret! Ontdek de leukste bestemmingen

Zoek de zon op in de winter Ontdek deze zonnige bestemmingen