Winterzon

Ontdek deze fijne bestemmingen voor een onvergetelijke kampeervakantie in de winterzon

Algarve, Portugal

Al járen is Portugal een populaire bestemming onder overwinteraars. Het milde klimaat, vriendelijke inwoners en de afwisselende natuur zijn dé perfecte ingrediënten voor een heerlijk verblijf in de winter. De kustlijn is er ruig en op sommige plekken torenen steile rotsen de zee uit. Sla 'n balletje op één van de vele golfbanen of neem een kijkje in de charmante vissersdorpjes met witgekalkte huisjes die versierd zijn met blauwe tegeltjes boven de deur.

Het winterkamperen in Portugal is misschien nog niet zo heel bekend onder de Nederlanders, maar het is er heerlijk. De campings zijn voorzien van alle gemakken en hebben vaak ook voordeligere tarieven wanneer je voor 'n langere periode komt kamperen. Ideaal!

Côte d'Azur, Frankrijk

De zuidkust is misschien wel één van de meest geliefde regio's van Frankrijk om een kampeervakantie te vieren. Je geniet er volop van de zon, zee, het strand, goed eten en de prachtige omgeving. Met zo'n 300 dagen zon per jaar en 400 kilometer kustlijn echt 'n heel fijne bestemming. Ook wanneer het in Nederland hartje winter is.

De natuur leent zich perfect voor wandel- en fietstochten. En als je dan toch op ontdekking uit gaat, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het mondaine Saint Tropez, Cannes en Monaco. Of bekijk een van de vele authentieke Franse dorpjes en schilderachtige baaitjes. Zo mooi!

Sardinië, Italië

Je denkt bij 'n winterzonbestemming misschien niet gelijk aan het Italiaanse eiland Sardinië. Maar het is er in de winter echt heerlijk. De zon schijnt hier bijna iedere dag van het jaar. De hagelwitte zandstranden doen je denken alsof je in de Caribbean bent. En dan hebben we het nog niet eens over de azuurblauwe zee waar je zó doorheen kunt kijken. Een heerlijk stukje paradijs! Of 'n paradijselijk stukje heerlijkheid...

Behalve de kust en de stranden biedt Sardinië je nog veel meer. Het is er ook fantastisch fietsen langs de kustlijn. Onderweg tref je bijzondere ruïnes, Italiaanse kerkjes en prachtige vergezichten. Het binnenland is ruig en heuvelachtig. Oh, en het ruikt er ook zalig. Dankzij de wilde tijm, rozemarijn, mirte, dwergeiken en cactusvijgen.